Ателие за проучване на испанския опит за ползите от дуалното обучение и практика в реална чуждоезикова работна среда - ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ; Княз Симеон Търновски; Стара Загора; Официален сайт; ТГ; High School of Economics; Stara Zagora; Knyaz Simeon Tarnovski; official website;

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Ателие за проучване на испанския опит за ползите от дуалното обучение и практика в реална чуждоезикова работна среда

Галерия > 2017/2018 учебна година

  На 27.04.2018 г. се в  Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ , град Стара Загора се проведе представителна изява за отчитане на резултатите  от участието в проект на тема  „Ателие за проучване на испанския опит за ползите от дуалното обучение и практика в реална чуждоезикова работна среда“ по програма Еразъм+:” На събитието присъстваха представители на Община Стара Загора, Търговско промишлена палата, Стопанска камара, фирма ”Хоризонт ПроКонсулт" ЕООД и други.
 В проекта от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ се включиха 12 учители по професионална подготовка и 10 ученици от специалностите “Бизнес администрация”, “ Икономика и мениджмънт”, “Търговия на едро и дребно”.  
На събитието учителите и учениците, участвали в мобилността по проекта през месец март 2018 г. в Испания представиха презентации  и споделиха своите  впечатления от работата си.
При осъществяването на мобилността  групата учители се запозна с испанската образователна рамка и най-вече с образователния модел „професионално училище-предприятие” и  проучи възможности за по-привлекателно и приобщаващо професионално образование и обучение.
 В резултат на изпълнение на проектните дейности се  постигна трайно усъвършенстване на основни умения при участниците  и се стимулира придобиването на реално осъзнато европейско самочувствие, активно гражданство и визия за европейско ниво на  учене и преподаване .
При осъществяването на мобилността по проекта групата учители и групата ученици постигнаха набелязаните по проекта цели.
 На зададените въпроси  на учениците във връзка с техните впечатления за работата им във фирмите партньори по проекта в Испания, осигурени от Асоциация Мундус, те единодушно отговориха, че са с отлични впечатления от служителите и управителите на организациите, в които проведоха своето практическо обучение и изразиха готовност да участват отново в подобни инициативи.


 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню