Проект УСПЕХ->Клубове - ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ; Княз Симеон Търновски; Стара Загора; Официален сайт; ТГ; High School of Economics; Stara Zagora; Knyaz Simeon Tarnovski; official website;

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Проект УСПЕХ->Клубове

Галерия > 2013/2014 учебна година > Представителни изяви

СЪВМЕСТНА ПРЕДСТАВИТЕЛНА  ИЗЯВА
на
клуб „Млад икономист-предприемач”,
клуб „Уеб дизайн и реклама” и
клуб „Фирмен стил в рекламата“
по проект УСПЕХ
при Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”   На 13.06.2013 год. от 11.00 часа в кабинет № 108 се състоя  представителна изява на клуб „Млад икономист-предприемач”, клуб „Уеб дизайн и реклама” и клуб „Фирмен стил в рекламата“. Гости на изявата бяха г-жа Танева - Директор на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”, г-н Йотов - старши експерт по природни науки и екология в РИО-Стара Загора, г-жа Севдалина Златева - Програмен координатор на сдружение „Младеж за разбирателство“ и г-ца Дженифър Браун от Австралия, която е стажант в гореспоменатото сдружение, учители по различни учебни предмети и ученици.
   Представителната изява се проведе под формата на  състезание на тема „Знанието е сила и мъдрост”, в което участваха четири екипа от по четирима ученици от всички ХІ-ти класове. На всеки отбор бяха задавани по 10 въпроса с четири възможни отговора и само един верен отговор. Седем от въпросите бяха от икономически дисциплини /право, микроикономика, макроикономика, счетоводство на предприятието, икономика на предприятието, бизнес комуникации и финанси/  и три въпроса от общообразователна подготовка /география и икономика, история и цивилизация, български език и литература/. Екипите имаха възможност да използват три жокера: 50/50, помощ от учител и помощ от публиката. На всеки екип се засичаше и времето, за което учениците са отговорили на всички въпроси.
    Въз основа на броят на верните отговори  бяха излъчени три екипа, класирани съответно на I-во,  II-ро и  III-то място. Всички ученици от класираните екипи получиха грамоти за съответното място, а останалите участници в състезанието получиха сертификати за участие.  Учениците от клуб „Млад икономист-предприемач”, клуб „Уеб дизайн и реклама” и клуб „Фирмен стил в рекламата“ също получиха сертификати за участието си в съответните клубове. Грамотите и сертификатите връчи лично г-жа Снежана Танева – Директор на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”.
   Изявата започна с представителни презентации на трите  клуба, чрез които учениците запознаха присъстващите  с дейността си  през настоящата учебна година.
За организацията на състезанието учителите по икономика, счетоводство, география и икономика, история и цивилизация и БЕЛ съставиха въпросите, учениците от клуб „Млад икономист-предприемач” изготвиха презентации с въпроси към всеки екип, подробен регламент и съобщение за датата и мястото на провеждане на състезанието. Учениците от клуб „Уеб дизайн и реклама” изготвиха покани за представителната изява, грамоти за класираните екипи и сертификати за членовете на трите клуба.  Учениците от клуб „Фирмен стил в рекламата“ направиха рекламни флаери за всичките 7  клуба в Търговска гимназия, които работят по проект УСПЕХ.
  Водеща на състезанието беше Снежана Желязкова, ученичка от IX в клас, член на клуб „Млад икономист-предприемач”. За финал на представителната изява, учениците от XI-в клас специалност „Икономика и мениджмънт” развеселиха присъстващите със забавна финансова викторина.  За пореден път учениците от Търговска гимназия доказаха, че са знаещи и можещи млади хора, които имат амбицията и силата да се справят с всяко предизвикателство.


 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню