Ден на славянската писменост 2014 - ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ; Княз Симеон Търновски; Стара Загора; Официален сайт; ТГ; High School of Economics; Stara Zagora; Knyaz Simeon Tarnovski; official website;

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Ден на славянската писменост 2014

Галерия > 2013/2014 учебна година

  24 май е ден, в който с гордост и благодарност почитаме делото на светите братя Кирил и Методий. Дали на славяните най-голямата ценност – писмеността, те с право са признати за покровители и защитници на Европа. Безценният им дар е сравняван с оръжие, което дава увереност на българите, че са славно племе, нареждащо се сред известни нации още в Средновековието. Получавайки свещените букви на глаголицата, те не са вече „ глухи и слепи“, преодолели са „голотата“ (невежеството) на Духа.
  Днес на този славен ден, отново за пореден път отдаваме  почит на създателите на вълшебството-буквеното слово. Т
ърговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ се включи в тържественото шествие на старозагорските учебни заведения. Водени от оркестъра  и мажоретките към училището, учениците демонстрираха уважение и привързаност към институцията, в която получават необходимите им за живота знания и умения. Удовлетворение за тях бяха споменаваните пред гражданството награди и отличия от престижни конкурси и национални състезания.


 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню