Първи учебен ден 2014/15 - ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ; Княз Симеон Търновски; Стара Загора; Официален сайт; ТГ; High School of Economics; Stara Zagora; Knyaz Simeon Tarnovski; official website;

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Първи учебен ден 2014/15

Галерия > 2014/2015 учебна година

Отново е 15 септември

  За 93-ти път Търговска гимназия отваря врати за своите възпитаници – вече успелите да я обикнат и новите, на които предстои да я опознаят и приемат.
  На този ден България тръгва по дирите на равноапостолите, на първоучителите Кирил и Методий, които мъдро ни завещаха, че „ Голи са без книги народите”. Училището, тази светиня през всичките български времена доказва, че няма да оголеем, ако си вярваме като сила, дух и енергия, като история и памет, че за бъдещето на нацията трябва да работим  със своите знания и практически умения. Училището е мястото, където познанието е приоритет, а придобитата мъдрост-посока към просперитета на Родината. То въвежда в най-честния разговор за човека – времето-обществото-бъдещето чрез хуманния дълг на учителите,запалващи огъня на моралните ценности, поддържащи вековните устои на България.
  Утрото на 15 септември 2014 г. в Търговска гимназия  „Княз Симеон Търновски„ е тържествено и вълнуващо, особено за осмокласниците, пристъпващи за пръв път в тази нова, неизвестна, но и предизвикателна територия. Празнично е и за завършващите – 12 клас, на които предстои сбогуване с толкова много спомени и приятелства, но пък те тръгват по големия, пълен с изпитания  път към своето достойно човешко  бъдеще. А и за всички останали този ден, осветен с музика и песни, танци и надежди, е едно благословено начало, защото науката е енергия, светлина и сила на сътворението.


 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню