УСПЕХ->Дискусионен клуб "ДЕБАТИ" - ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ; Княз Симеон Търновски; Стара Загора; Официален сайт; ТГ; High School of Economics; Stara Zagora; Knyaz Simeon Tarnovski; official website;

Отиване към съдържанието

Главно меню:

УСПЕХ->Дискусионен клуб "ДЕБАТИ"

Галерия > 2011/2012 учебна година

   На 2 април 2012 г. Дискусионен клуб "Дебати" при Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски" организира среща-разговор с д-р Стефан Стефанов, преподавател по теология в Педагогическия факултет на Тракийския университет - Стара Загора.   Срещата беше посветена на християнските ценности. В навечерието на големия християнски празник Възкресение Христово, участниците в клуба се опитаха да съживят усещането си за християнството като за една жива традиция, която не са забравили и която са длъжни да продължат.
   С въпросите, които имаха възможност да зададат на д-р Стефан Стефанов, учениците показаха, че християнството е истинско предизвикателство за младите хора, че днес много повече имаме нужда от християнските ценности като общочовешки ценности.  С увлекателния си разказ за своя житейски и творчески път, теологът провокира участниците в клуба отново да се замислят за доброто и злото, за греха, целта и корените на поста..., да осъзнаят още веднъж, че демократичното общество и стремежът към европейска интеграция може да се осъществи само от хора с висок морал.

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню