5 Октомври 2013 г. Ден на Стара Загора - ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ; Княз Симеон Търновски; Стара Загора; Официален сайт; ТГ; High School of Economics; Stara Zagora; Knyaz Simeon Tarnovski; official website;

Отиване към съдържанието

Главно меню:

5 Октомври 2013 г. Ден на Стара Загора

Галерия > 2013/2014 учебна година

В красивия есенен ден на 5 Х 2013 г. Стара Загора празнува - това е нейният Ден, в който лицето и е обърнато към нацията, към българщината.
В този ден градът е гостоприемен, ласкав и открит, а хилядите му жители отдават почит на тези, които са загинали в дълголетната му история в защита на идеите за свобода и справедливост. Може би най-точна представа за мъчениченическата и героична съдба на града получаваме от емблематичната творба на поета Михаил Берберов:

Стара Загора,
Стара Загора.
Жив град
с темели
в кости забити.
Три реда кости.
Три вади кърви.
На юг от тебе -
жълта пшеница.
На север вдига гугли Балкана.
Ти си в средата
Стара Загора.
Жив град с темели
в кости забити!

И тази година - 2013, Търговска
гимназия участва в шествието по случай празника. Едно от най-престижните училища в областта, имащо собствен фанфарен оркестър и мажоретна група, гимназията привлече вниманието на събралите се да приветстват младостта на града граждани. Адмирациите на старозагорци са показателни за убеждението, че нашето училище е степен, от която се тръгва по дългия път на учението и успеха, синтезирано в девиза:
"Ако успееш тук, ще успееш навсякъде!"

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню