Посещение на Британския посланник - ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ; Княз Симеон Търновски; Стара Загора; Официален сайт; ТГ; High School of Economics; Stara Zagora; Knyaz Simeon Tarnovski; official website;

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Посещение на Британския посланник

Галерия > 2008/2009 учебна година

  На 05.02.2009 г. гост на Търговската гимназия бе Британският заместник-посланик Ник Лийк. Той се срещна с ученици от 11-те класове  и обясни важността на проекта ”Изменение на климата и бизнес стратегии”.
  Заедно с ученици той проследи филма "Болната планета", в който  се разказва за последствията от промените в климата. След  прожекцията учениците задаваха въпроси на  госта и разговаряха с него на английски език. Изменението на климата започна да оказва влияние на ключови области от нашата политика и икономика. Бъдещето на глобалната икономика е на нисковъглеродния растеж. Това се постига само след сътрудничество между правителствата, бизнеса и обществото", каза Ник Лийк.
Заместник–посланикът на Великобритания у нас Ник Лийк бе на посещение в Стара
Загора  по повод на  стартиралия през октомври проект ”Изменение на климата и бизнес стратегии”. Проектът е финансиран от Посолството на Великобритания и е ориентиран към намаляване емисиите на вредните  газове. Проектът се реализира от Екофиз България, в сътрудничеството на Българската стопанска камара и Ютилитис Сървисис.

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню