В Народното събрание - ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ; Княз Симеон Търновски; Стара Загора; Официален сайт; ТГ; High School of Economics; Stara Zagora; Knyaz Simeon Tarnovski; official website;

Отиване към съдържанието

Главно меню:

В Народното събрание

Галерия > 2009/2010 учебна година

На 26 март 2010 год. група от 49 ученика от 11 клас на Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски" посетиха Народното Събрание в деня на парламентарен контрол.
   Посещението бе организирано от г-жа Снежана Танева - помощник директор по учебната дейност и г-жа Нели Иванова-учител по Основи на правото, с любезното съдействие на народния представител Нели Иванова Калнева-Митева.
   В Търговска гимназия "Кн
яз Симеон Търновски" като част от задължителната професионална подготовка се изучава дисциплината Основи на правото. Учениците поели по пътя на икономическото познание, с огромен интерес изучават основите на Конституционното право. Особено внимание се отделя на Народното събрание, като титуляр на законодателната власт в държавата. Народното събрание е този държавен орган, който чрез приеманите от него актове определя насоките на държавната политика във всички сфери на обществения живот.
    В парламента присъствахме на парламентарен контрол, на който имахме възможността да изслушаме отговори на въпроси, зададени от народни представители към министъра на вътрешните работи и вицепремиер на Република България господин Цветан Цветанов; министъра на здравеопазването господин Божидар Нанев; министъра на външните работи господин Николай Младенов; министъра на земеделието и храните господин Мирослав Найденов.
   Имахме среща с народен представител Нели Иванова Калнева-Митева, която отговори на наши въпроси и ни предостави една своеобразна разходка из кулоарите на Народното събрание. На учениците беше представена историята на Народното събрание с всички негови предишни председатели и така те успяха да усетят духа на българския парламентаризъм.
    Това посещение на българския Парламент формира един незабравим спомен в съзнанието на учениците.
   Намерението на ръководството на Т
ърговска гимназия "Княз Симеон Търновски" е повече ученици да изпитат това вълнуващо преживяване и затова смятаме да превърнем посещенията в Нарадното събрание в традиция за гимназията.


Снежана Танева - Пом. директор в Т
ърговска гимназия "Княз Симеон Търновски
Нели Иванова - учител по Основи на правото

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню