... и Дни на Европейския парламент - ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ; Княз Симеон Търновски; Стара Загора; Официален сайт; ТГ; High School of Economics; Stara Zagora; Knyaz Simeon Tarnovski; official website;

Отиване към съдържанието

Главно меню:

... и Дни на Европейския парламент

Галерия > 2018/2019 учебна година

   Ученици  от ХI клас на Търговска гимназия  „Княз Симеон Търновски“  участваха  в Дни на Европейския парламент и EUROPEAN MASTER CLASS, които се проведоха за поредна година в Стара Загора. Събитието  се състоя на 16.10 2018 г. в ММЦ за работа с младежи и деца в риск.
  Темата, по която се проведоха дебатите, е предложението на Европейската комисия за следващата финансова рамка на ЕС след 2020 година. Участниците в симулационната игра бяха разпределени на случаен принцип в различни парламентарни групи и обсъждаха в екип разпределението на Европейския бюджет. Най-добре представилите се от групата ще продължат своето участие в следващите събития:


1. Вяра Николаева Нецова - ученичка от XI б клас на Търговска гимназия  „Княз Симеон Търновски“, ще участва в Национално събитие във  Велико Търново от 30.10 до 1.11.2018г.  .
2. Мирела Господинова Господинова, Силвия Иванова Андреева - ученички от XI в клас и Живко Николаев Петков - ученик от XI г клас, ще участват в следващия етап от събитието с участие на Европа директно - Букурещ, което ще се проведе на два етапа - на 8.11.2018г. в гр. Стара Загора и от 16-18.12. 2018 г. в Букурещ, Румъния.

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню