24-часов маратон "Климатон 2016" - ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ; Княз Симеон Търновски; Стара Загора; Официален сайт; ТГ; High School of Economics; Stara Zagora; Knyaz Simeon Tarnovski; official website;

Отиване към съдържанието

Главно меню:

24-часов маратон "Климатон 2016"

Галерия > 2016/2017 учебна година

  Екип от Търговската гимназия "Княз Симеон Търновски" взе участие в 24-часовия маратон "Климатон 2016", който се проведе на 28-29.10.2016г. Адриян Светланов Динев, Атанас Георгиев Парасков, Йоан Маринов Костов /всичките са ученици от 12 а клас/ и Тончо Стефанов Петров, старши учител по География и икономика откриха пазарна "ниша" в сферата на екоземеделието. Предложиха чрез съвременни дронове да се сканират пустеещите земи в Старозагорско и други места, да създадат сайт и да предоставят бизнес-консултации на желаещите хора - при конкретен релеф и почвени условия, и микроклимат, съобразен с влиянието на сегашните и бъдещи климатични изменения, какви конкретни земеделски култури ще бъде най-успешно да се отглеждат по тези места за да се постигне екоземеделие. Разработиха нагледни материали за видеостената, написаха доклади на български и на английски език за международния обмен на информация. Работиха упорито през цялата нощ. На следващия ден бе представянето на проектите на седемте екипа пред жури и публика.
  Нашият екип спечели всеобщата симпатия и одобрение от журито и особено от публиката, защото бяхме позитивни, ведри, усмихнати, убедителни. Единствено ние навлязохме в проблема за пустеещите земи в България, за все по-осъзнатото желание на градските жители да търсят близост с природата и да упражняват екологично земеделие. С младежки ентусиазъм, отлична компютърна, езикова и икономическа грамотност момчетата навлязоха в глобалния проблем за изхранването на населението. След това отговориха изчерпателно и убедително на всички провокиращи въпроси  от страна на журито.

   Нашите участници представиха достойно своята Търговска гимназия, своя град Стара Загора и своята страна България пред още 36 страни и 66 града по света!
                                                                                                                                 
Тончо Петров

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню