УСПЕХ->Клуб "Бизнес протокол и етикет" - ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ; Княз Симеон Търновски; Стара Загора; Официален сайт; ТГ; High School of Economics; Stara Zagora; Knyaz Simeon Tarnovski; official website;

Отиване към съдържанието

Главно меню:

УСПЕХ->Клуб "Бизнес протокол и етикет"

Галерия > 2013/2014 учебна година > Клубове

ЦЕЛИ:

  •    Да развиват патриотичното и глобално комуникиране.

  •    Да умеят да общуват помежду си.

  •    Да развият добро възпитание, култура на поведение, умения да откриват проблемите.

  •    Да формират лично аргументирано мнение.

  •    Да умеят да изработват презентации.

  •    Да спазват бизнес протокола и етикета.

  •    Да създадем авторитет и да го запазим, така че да стане печеливш в света на бизнеса.

  •    Овладяване на бизнес протокол и етикет в личен и професионален план.


На 17.ХІІ.2013 г. клуб "Бизнес протокол и етикет" към проект УСПЕХ, проведе представителна изява на тема "Български традиции и обичаи - Бъдни вечер, Коледа и Нова година" в кабинет 108.

Гости на представителната изява бяха г-н В. Йотов - старши експерт по природни науки и екология към РИО-Стара Загора и г-жа Снежана. Танева - директор на ТГ "Княз Симеон  Търновски". Присъстваха още учениците от 9-в клас и 10-г клас с техните класни ръководители г-жа Т. Димова и г-жа С. Петрова. Присъстващите гости на представителната изява на клуб "Бизнес протокол и етикет" бяха поздравени от г-жа Иванка Стоянова - ръководител на клуба.

Всички ученици от клуб "Бизнес протокол и етикет" участваха активно в подготовката, организацията и провеждането на представителната изява: водеща на изявата беше Марианджела Ангелова. Симона Северинова Димитрова изпълнява ролята на Снежанка, а Жулиен Светлозаров Господинов - на Дядо Коледа, на които всички присъстващи много се радваха. Габриела Стойчева Славова - ученичка от 8-б клас и Габриела Констанинова Петкова, Ивелина Колева Рачева, Силвия Иванова Николова - ученички от 10-г клас и други - участваха в подготовката и провеждането на Коледен коктейл. Ученичките от 10-б клас Десислава Петева Колева, Иванина Маринова Маринова, Кремена Николаева Колева и ученичките от 10-г клас разработиха и представиха презентация на тема "Български традиции и обичаи - Бъдни вечер, Коледа и Нова година" като направиха сравнение как се празнуват тези празници у нас и по света; по предложение на ученичките от 10-б клас - Десислава, Иванина и Кремена беше изработено Колелото на късмета. Дина Иванова Йовчева - ученичка от 8-в клас и Ренета Иванова Панайотова - ученичка от 10-г клас представиха традициите и обичаите за Бъдни вечер; ученичките Десислава Петева Колева - 10-б и Мариета Господинова Маринова - 10-г клас - традициите и обичаите за Коледа; Кремена Николаева Колева - 10-б и Антоанета Динкова Величкова - 10-г клас - традиции и обичаи за Нова година. Ученичките от 10-г клас участваха активно в украсата за празника като особена заслуга има Сибел Неждет Исмаил. С какво се яде на Бъдни вечер ни запознаха  Сибел Неждет Исмаил и Ивелина Колева Рачева. Ученичките Мария Людбилова Котовска - 8-в и Жаклина Мирославова Илиева - 8-г клас ни представиха как се празнува Нова година по света.
На присъстващите бяха раздадени от Снежанка късмети и номерца за участие в томболата - Кой ще върти колелото на късмета? Наградите се раздаваха от Снежанка и Дядо Коледа.

Г-н В. Йотов
старши експерт към РИО - Стара Загора,  поздрави всички присъстващи. Благодари на участниците в клуб „Бизнес протокол и етикет“, че съхраняват българските традиции и обичаи. Изрази надежда, че българските традиции и обичаи ще бъдат прилагани и в бъдещето.
Тържеството завърши с Коледен коктейл, на който бяха поканени всички гости. На трапезата присъстваха български традиционни ястия.
С представителната изява „Български традиции и обичаи
Бъдни вечер, Коледа и Нова година“ се създаде празнично настроение, усмивки озариха лицата на присъстващите, които се запознаха с нашите традиции и обичаи, и желание за участие в настъпващите празници Бъдни вечер, Коледа и Нова година.


 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню