Купа Бадминтон 2016 - ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ; Княз Симеон Търновски; Стара Загора; Официален сайт; ТГ; High School of Economics; Stara Zagora; Knyaz Simeon Tarnovski; official website;

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Купа Бадминтон 2016

Галерия > 2015/2016 учебна година

Отборът по бадминтон за девойки от 8-10 клас на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ запачна участието си в ученическите и областни състезания (първи тап), кито се проведоха на 16.03.2016 г., в гр. Стара Загора. Състезателки бяха както следва:

  • Мария Златева ( първа ракета, 10 „а“ клас),

  • Петя Касабова (втора ракета 8 “а“ клас),

  • Анилина Димитрова (трета ракета 10 „а“ клас),

  • Виктория Ганчева (четвърта пакета 8 „а“ клас) и

  • Йоана Трънкова (резерва 9 „б“ клас).

В този етап призьорките играха срещу отбора на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, гр. Стара Загора. Спечелиха двубоя с което се класираха на Зоналните състезания, които се проведоха също в гр.Стара Загора на 27.04.2016 г. Този път бяха изправени срещу два отбора: от село Припек (обл.Кърджали) и град Димитровград. На този етап от игрите отборът спечели с 5:0 срещу село Припек и 5:0 срещу Димитровград с което се класира за финалните състезания.Те се проведоха в гр. Хасково от 20 до 22.05.2016г. Участие взеха 10 отбора от цялата страна, разпределени в две групи по 5 отбора, съответно група „А“ и „Б“. В този кръг се играеше на принципа „Всеки срещу всеки“. След изтегляне на жребий на Техническата конференция, отборът се падна в група „Б“ заедно с отборите на Варна, Горна Оряховица, Дупница и Панагюрще. Девойките победиха отбора на гр. Варна с 4:1, гр.Дупница 5:0, гр Панагюрище 5:0 и гр. Горна Оряховица 3:2. На полуфинала играха с гр.Русе и успешно ги отстраниха с 3:1. На финала се срещнаха отново с гр Горна Оряховица и ги победиха с 3:1, така спечелиха златните медали и шампионската купа.

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню