19-то Национално ученическо състезание по икономика - ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ; Княз Симеон Търновски; Стара Загора; Официален сайт; ТГ; High School of Economics; Stara Zagora; Knyaz Simeon Tarnovski; official website;

Отиване към съдържанието

Главно меню:

19-то Национално ученическо състезание по икономика

Галерия > 2016/2017 учебна година

19-то издание на националното ученическо състезание по икономика се проведе в направленията „Управление на проекти”, „Митнически и данъчен контрол”, „Маркетингът в действие”, „Мениджмънт академия”  и „Млад агропредприемач”.
Състезателите от направление „Митнически и данъчен контрол”
бяха поставени в реална среда и се превъплътиха в ролите на митнически и данъчни инспектори. Журито класира на първо място екип №3. В състава на отбора-победител бяха Жаклина Илиева и Крум Марков от 11 г клас. В екипа заел 2 място и 3 място, беше присъдена и специална награда за креативност от Националната организация на митническите агенти (НОМА).
В направление „Маркетингът в действие” взеха участие 56 ученици от 12 средни училища. Екипите работиха върху казус, който изискваше от тях да приложат комбинация от аналитични умения и креативност, за да предложат концептуално решение на комплексен маркетингов проблем. Първото жури отличи екип №3. В отбора-победител бе Томислав Димитров от 11 в клас и Доника Петкова от 11 а клас.
 Второто жури присъди първо място екип №10, в който  участваха Росица Куманова и Габриела Желязкова.
В направление „Мениджмънт академия”, където се състезаваха 36 средношколци, разпределени в 6 екипа, казусът беше свързан с мотивацията в управленските отношения. Журито, присъди наградата за най-добро представяне на екип №3 с участник от 11 б Валентина Вапцарова.

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню